Wat het geheim is van een goede video marketing strategie? We leggen het je graag uit. In de loop der jaren hebben wij als animatiestudio heel wat animatie video content verzorgd. Van overheden tot start-ups en van MKB tot A-merken. Een ding viel ons steeds op: opdrachtgevers denken vaak grondig en slim na over de boodschap van een video. Maar de vraag; ‘welke video marketing strategie gaan we toepassen na ontwikkeling van de animatie?’ blijkt vaak lastig te beantwoorden. Hoe pas je dit type marketing toe en welke strategie werkt voor jouw organisatie? Zet onze online marketing specialisten en grafisch designers aan het werk en vraag nu vrijblijvend advies aan.
Waarom werken met Emations animatiestudio?
- We hebben ± 250 animaties en 100 infographics in 11 talen gemaakt. Voor meer dan 75 tevreden opdrachtgevers.
- Wij werken graag voor slimme opdrachtgevers die de lat hoog leggen. Dat doen wij zelf namelijk ook.
- We hebben een stevige achtergrond in marketing en communicatie. En denken graag mee over strategie, doelstelling en markt.
- Wij zijn sociaal en maatschappelijk betrokken. Wij zoeken dat ook bij onze opdrachtgevers.
- Onze tarieven zijn marktconform en schaalbaar.
Wat zeggen onze opdrachtgevers:
Meer informatie:
+
De 5 randvoorwaarden voor een goede video marketing strategie
1. Wie is onze doelgroep en wat is onze doelstelling
Een succesvolle video marketing campagne begint met onderzoek. Wie is onze doelgroep? Wat wordt het haakje waarmee wij hun interesse kunnen wekken. En op welke social media kanalen is onze doelgroep aanwezig. Het heeft immers geen zin om advertenties in te kopen op kanalen waar een doelgroep zich zelden bevindt. We schieten niet graag met hagel en gaan gericht en meetbaar te werk.
Maar het allerbelangrijkste. Wat is het onderliggende doel van onze video marketing campagne? Zoeken we naamsbekendheid, lead generatie, traffic op de website, meer verkoop of gaat het om een interne communicatie campagne waarbij me meer op zoek gaan naar begrip.
Om een optimaal resultaat te kunnen garanderen voorzien we bij een animatie van de juiste tone-of-voice, boodschap, voordelen en animatie stijl. We sluiten de animatie af met een goede ‘call to action’. Een call to action is een oproep aan de kijker, wat moet hij of zij doen als de animatie is bekeken?
In de begin fase analysere we onze doelgroep uitvoerig en leggen zoveel mogelijk inzichten vast. Zo kunnen we een animatie ontwikkelen die niet alleen het hart van onze doelgroep raakt maar ook aanzet tot actie.
2. Zorg voor herkenbaarheid, dit vergroot de betrouwbaarheid van je merk
Zoals je ongetwijfeld weet is het constituent doorvoeren van merkbeleving zeer belangrijk voor een organisatie. Het zorgt voor herkenning, identificatie en betrouwbaarheid. Voor een animatie video geldt niet anders. Volgens een onderzoek van McKinsey zijn organisaties met een consistentie merkbeleving 20% succesvoller dan bedrijven zonder.
We ontwikkelen onze animaties dan ook graag aan de hand van je huisstijl. We houden rekening met kleur, lettertype, iconografie en mocht je daarover beschikken een illustratieve huisstijl. Zo varen we op herkenbaarheid en identificatie met je merk.
Daarnaast kleden we je social media kanalen graag aan. We voorzien je Youtube of Facebook pagina graag van een header in campagne- of huisstijl.
Voor de ‘over’ sectie graag van je merkverhaal of campagne boodscap. En zorgen voor de juiste en werkende links. Daarnaast gebruiken we consistent dezelfde hashtags, hashtags die een link hebben met je organisatie of de online campagne. Hashtags zijn niet afhankelijk van een sociaal media kanaal. Een andere mogelijkheid is het neerzetten van landingspage voor je online video marketing campagne. Zodoende kunnen we de doelstelling nog beter meten en behalen.
3. Zorg ervoor dat het video marketing budget klopt
Veel marketeers maken de fout om te denken dat het een flink video marketing budget automatisch succes oplevert. We communiceren dan ook graag gericht in plaats van met hagel. Zo wekken we geen irritatie op bij mensen die geen interesse hebben in ons product, dienst of merk. Sterker nog, het kan eerder tegen een organisatie en haar image werken. Is er vooraf een ruim budget kunnen we bijvoorbeeld influencers of BN’ers benaderen ter ondersteuning van promotionele online acties.
4. Optimaliseer animaties per social media kanaal
We optimaliseren een animatie graag per social media kanaal. Ze sluiten we nauw aan op het verwachtingspatroon van de doelgroep. Gebruikers van Facebook hebben bijvoorbeeld een maximale aandachtspanne van 1 minuut, liefst zelfs korter. Dit geldt uiteraard ook voor Instagram. Waar we bijvoorbeeld ook het formaat van de animatie aanpassen naar vierkant. Zo komt het beeld optimaal tot zijn recht. Filmpjes of Tiktok zijn vaak nog korter en komen het beste tot hun recht als de boodschap grappig of spitsvondig is. Op linkedin daarentegen is er meer ruimte voor langere content. Kan dit zelfs extra gewaardeerd worden. Zo bij je een autoriteit op.
5. Testen testen testen
Net als voor gewone advertentie campagnes, testen we graag om erachter te komen we onderdelen werken. En welke niet. We werken dan ook graag met verschillende bijschriften en advertentieteksten. We onderzoeken welke advertentie het meest aan wordt geklikt of reacties krijgt. Zo halen we stapje voor stapje het meeste rendement uit de campagne.
+
Video marketing werkwijze
Bij Emations animatiestudio delen we onze video marketing strategie graag op in drie verschillende fases. We zorgen er zo voor dat onze informatie optimaal aansluit tijdens een contactmoment met de doelgroep. We maken gebruik van de volgende fases:
- De Awarness fase
- Overwegings fase
- Besluitvormingsfase
De Awarness fase
In deze Awarness fase onderkent je een doelgroep dat er binnen het bedrijf een probleem of uitdaging opspeelt. Je doelgroep gaat op onderzoek uit. Mocht de oplossing niet direct voor handen zijn wordt de oplossing vaak online gezocht. Een animatie die een probleemstelling communiceer waar je doelgroep zich in herkent werkt in deze vaak erg goed. Bevestig de behoefte en schotel een lead voor die je doelgroep over de streep trekt voor de volgende fase.
De overwegingsfase
In de overweging fase legt je potentiële klant verschillende oplossing van zijn probleem naast elkaar. Voors en tegen worden elkaar afgewogen en offertes worden opgevraagd.
De overweging fase is de fase waarin je de doelgroep kennis laat maken met je merk. Een fase waarin vertrouwen erg belangrijk is. Klantreviews, voorbeelden van vergelijkbare cases kunnen daarin een doorslaggevende factor zijn.
De besluitvormingsfase
Jouw doelgroep heeft oprecht interesse getoond.
Referenties, betrouwbaarheid, prijs, persoonlijk contact, een ‘klik’ worden belangrijk. In deze fase kun je denken aan demo video’s, interviews met klanten middels video of proef abonnementen die je verhaal ondersteunen en het vertrouwen extra benadrukken. Inspireer, wek vertrouwen en verzorg video content die nauw aansluit op je merk.
+
Waarom online video marketing?
Video Marketing zorgt ervoor dat u uw doelgroep effectief bereikt en bepaalde boodschappen beter over kunt brengen dan via display of tekst. Of het nou een bedrijfsvideo is, een vlog, how-to-video of een commerciële video ad. SDIM kan u in het volledige proces begeleiden en ondersteunen.
Video marketing feiten:
- video marketing op je landingspage geeft je conversie een boost
- 75% van al het online traffic is video
- 43% van de consumenten geeft aan graag video content te zien van een merk
- 60% van de managers verkiest video boven tekst